שלב החשיפה למזונות
הינו בין תהליכי הלמידה הראשונים של התינוק.
למה חשוב לשים לב?
- תהליך למידה ראשוני וחדש לתינוק
- כבדו את תגובותיו לתהליך ואפשרו לו זמן הסתגלות
- צרו לו חוויה חיובית ומהנה
- שימו לב לסימני השובע והרעב
- חוויה רב חושית – תנו לו להתלכלך
- התאימו את עצמכם לקצב שלו
- לא להאכיל בכוח או במניפולציות
- תפקיד ההורים לקבוע מתי אוכלים, מה אוכלים ואיפה אוכלים
- תפקיד התינוק – לקבוע כמה מזה הוא אוכל. לא חובה לסיים מהצלחת!
מתי מתחילים
סביב גיל 1/2 שנה בהתאם לסימני המוכנות.
סימני מוכנות
- יכולת להחזיק את הראש והצוואר
- יכולת לשבת, לעיתים לבד ולעיתים עם תמיכה
- התבוננות בכל נגיסה של ההורים, במזון, באוכל שמונח על השולחן
- תיאום עין יד פה (הושטת יד לאוכל)
- היעלמות רפלקס "דחיקת הלשון"
- התעוררויות בלילה מרעב
עם מה להתחיל?
מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל.
מזונות כמו: בשר בקר, הודו ועוף, דגים, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות ופירות מומלצים כמאכלים ראשונים״.
על מה להקפיד?
- רצוי להכיר כל מזון בנפרד, בהדרגה, לתת אותו למשך כ - 3 ימים
(למעקב אחר תגובה אלרגית במידה ויש) - כדאי לתת טעימות ראשונות כאשר התינוק אינו מורעב
- רצוי לחשוף למזונות חדשים בשעות הבוקר
- יש לכבד את תגובת התינוק למזון החדש
- חשוב !! לא להתייאש לעיתים השינוי דורש זמן, חשיפה חוזרת לאותו מזון תניב תוצאות טובות
- תנו דוגמה אישית לתינוק (וגם לאחים הגדולים במשפחה) ושימו בכל בוקר קערת פירות חתוכים במקום זמין לכולם
- שבו יחד לארוחה משפחתית אחת לפחות – מתי עוד יצא לכם לאכול ארוחות צהריים כולכם יחד?
אמצו אורח חיים פעיל ובריא גם בימי שגרה זו:
אם אי אפשר לצאת לפעילות בחוץ השתדלו להיות יצירתיים במרחב הביתי, בחצר או עד 100 מ' מהבית: שתפו את ילדיכם - רדו ועלו חזרה הביתה במדרגות, הקפידו לקום ולהזיז את הגוף לפחות אחת לשעה, חפשו שיעורים מקוונים ברחבי הרשת ועשו פעילות משותפת עם הילדים לשמירה על המורל והכושר.
אז לסיכום, נצלו את השהות המשותפת בבית!
- זמן להתנסויות חדשות בטעמים ומרקמים
- שתפו את האחים הגדולים בהכנה ואפילו בהאכלה של התינוק
- אכילה כחוויה - צאו לפיקניק בסלון או במרפסת
- שעת יצירה עם הילדים – עם צנצנות גרבר. בתום הארוחה – שטפו את הצנצנת והכינו ממנה מעמד לנר, עציץ וכל העולה על רוחכם
- נסו לגדל עשבי תיבול או ירקות באדנית/ בחצר – שתפו את הילדים בשתילה והכנת העציצים