MyFeed Personalized Content
אבני דרך בהתפתחות ותזונת התינוק בגיל 12-24 חודשים
ארוחת ערב
מתכון
הוספה למועדפים

פשטידת תרד לצד טחינה ירוקה וירקות

קל
אופן ההכנה
  • פשטידת תרד לצד טחינה ירוקה וירקות

    מצרכים:
    500 גרם תרד טרי, חצי כוס קמח, 2 ביצים, 2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה, חצי כפית אבקת אפיה, 300 ג' גבינת צהובה מגורדת ובצל קצוץ דק.
    מבחר ירקות 
    טחינה ירוקה:
    כוס טחינה גולמית
    1 כוס מים קרים
    1/4 כוס מיץ לימון
    2 שיני שום
    צרור פטרוזיליה
    צרור כוסברה

    אופן ההכנה:
    מטגנים את הבצל עד השחמה. חותכים את עלי התרד ומוסיפים אותם למחבת לטיגון. מורידים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ויוצקים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד השחמה.
    טחינה ירוקה : טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
    מגישים לצד טחינה  וירקות חתוכים לגודל  המתאים להתמודדות התינוק.

    התרד עשיר בברזל, סידן וויטמינים רבים כמו ויטמין K וחומצה פולית. כדי להגביר את ספיגת הברזל שלבו ירקות חתוכים או סלט ירקות מתובל בלימון המכיל ויטמין C  שמסייע בספיגת ברזל שמקורו ממזון מהצומח.