MyFeed Personalized Content
ערב
מתכון
Add this post to favorites

תבשיל עוף ושעועית ירוקה מוגש לצד כוסמת

קל

הוראות הכנה

  • תבשיל עוף ושעועית ירוקה מוגש לצד כוסמת

    מצרכים:
    1 אריזה של שעועית ירוקה (מופשרת)
    4 יחידות חזה עוף חתוך לרצועות
    4 שיני שום קצוצות.
    2 כפות שמן זית
    כוסמת: כוס כוסמת
    כף שמן זית
    קורט מלח 
    כוס ושלושת רבעי מים

    אופן ההכנה:
    מטגנים את רצועות העוף במחבת עם שמן זית עד לטיגון מלא. מוסיפים את השעועית, השום והתבלינים. מקפיצים ומערבבים כ 5-7 דקות נוספות. 

    כוסמת: שוטפים את גרגירי הכוסמת במסננת ומניחים בצד
    מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים פנימה את הכוסמת ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים.
    יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
    מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין והכוסמת תפוחה ויבשה.
    מכבים את האש, מרימים את המכסה, מניחים נייר סופג בחלק העליון של הסיר ומכסים.
    נותנים לכוסמת לנוח בסיר עוד 5 דקות, ומגישים.

    כוסמת אינה מכילה גלוטן, כך שהיא מצוינת לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. כמו כן היא מכילה חלבון מלא ותרכובות פנוליות נוגדות חמצון. פעילות נוגדת חמצון חשובה מאוד לתפקוד תקין של גופנו - היא מונעת התפתחות מחלות סרטניות והזדקנות תאים. בנוסף, הכוסמת עשירה בוויטמינים מקבוצת B, אבץ ומגנזיום.