MyFeed Personalized Content
אבני דרך בהתפתחות ותזונת התינוק בגיל 6-12 חודשים
נשנוש
מתכון
הוספה למועדפים

“קומפוט” תפוחים תוצרת בית

קל
25דק'
אופן ההכנה
  • 25דק'
    הכנה
  • 25דק'
    סה"כ זמן הכנה
  • מתוק ומרענן

     

    מצרכים:

    2-3 תפוחי עץ, מים.

    אופן ההכנה:

    מקלפים 2-3 תפוחי עץ גדולים (רצוי תפוחי גרנד ירוקים חמוצים וגדולים). חותכים לחתיכות גדולות יחסית, 6-8 חתיכות לתפוח. שמים בסיר את חלקי התפוח במעט מאוד מים. חשוב לא לכסות את התפוחים במים. על המים להגיע לגובה 1/3 מגובה התפוחים בסיר. סוגרים במכסה ומבשלים על אש בינונית/קטנה.
    לאחר 15-10 דקות פותחים את המכסה, ממשיכים לבשל ונותנים כמעט לכל המים להתאדות. אם חסרים מים אפשר להוסיף קצת. בודקים בעזרת מזלג שהתפוחים רכים ומוכנים למעיכה ודואגים שיישארו מעט מים בקרקעית. מרסקים במועך של פירה.

    אפשר לאכול קר או חם לפי החשק. ניתן לאכסן בצנצנת גרבר או בצנצנת ריבה לפי הכמות. שדרוג: אם יש לכם אגס תכניסו גם אותו למסיבה. הוא יתן לכל העסק מתיקות נהדרת.